De ervaringen van Peter, Emma en Bieke in Dubai



maandag 9 januari 2012

Skype

Skype is een fantastische uitvinding om contact te houden met het thuisfront. Hier is de service wel niet perfect, integendeel, maar het lukt toch (een beetje)...

Skype wordt officieel niet aanvaard in Dubai. Reden is dat Etisalat, de communicatie-maatschappij in Dubai, eigendom is van de overheid. En met alle expats hier in Dubai (90 % van de bevolking) zijn de internationale telefoons dus enorm talrijk. Etisalat ziet met Skype dus een heel belangrijke bron van inkomsten wegvallen... Maar Dubai zou Dubai niet zijn, als de expat-community daar allang een oplossing voor gevonden heeft. Via een hotspotshield kunnen we dus met Skype werken. Enige nadeel is dat dit het systeem NOG meer vertraagt. En het is al heel traag... Wij vragen dus aan onze buitenlandse contacten om ons te bellen via Skype ipv omgekeerd (zeker als we de webcam gebruiken). Op die manier moet de hotspotshield niet opstaan.

En dat we het zo plezant vinden om ook met beelden te communiceren met het thuisfront (zeker met een dochter waarvan het buikje exponentieel groeit:- en een neefje die groeit als kool), tonen onderstaande foto's. Tijdens het video-skype gesprek met de familie Pauwels tijdens het familiefeest vorige week hadden we hier op dat moment een bezoeker in huis. Hij heeft ons getrokken tijdens het skype-gesprek zonder dat we het wisten. Dus geen show: we hebben echt genoten iedereen te zien! Ook van het bezoek trouwens, maar daarover later meer.

Voor herhaling vatbaar dus.

Groetjes,
Bieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten