De ervaringen van Peter, Emma en Bieke in Dubai



vrijdag 29 april 2011

bezoek Masdar City

Vandaag zijn Peter en ik naar een opendeurdag geweest in Masdar City. Emma bleef thuis om naar de trouw van William & Kate te kijken. Net als de helft van de bevolking hier, denk ik, want het was onzettend rustig op de baan... De hotels hebben hier vandaag blijkbaar ook goede zaken gedaan: vrijdag (weekend hier voor alle duidelijkheid) is de wekelijkse brunchdag en de meeste hotels organiseerden een speciale brunch met live coverage van het koninklijk huwelijk hier. Met een grote aanwezigheid Britten hier was dit dus een groot succes (ik denk dat men chauvinistischer wordt in het buitenland...).

Maar Peter en ik waren minder geinteresseerd in het koninklijk huwelijk (hoewel ik moet toegeven dat ik bij thuiskomst direct via internet naar de beelden gekeken heb en uiteraard vooral naar het kleed van kate :-)).



Poging om te sensibiliseren want ....


Zoveel kamelen verslikken zich in de plastiek zakken!


Overal zonnepanelen. Hier wel nuttig :-)


Hebben er mee gereden. Kan 150 km rijden aan max snelheid van 130 km/uur. Cool!

Wel nog veel werk....

De prachtige moskee van Abu Dhabi

Terug in Dubai....


Masdar City (link: klik hier) is een stad volledig opgebouwd met herbuikbare en milieuvriendelijke energie. Er is een universiteit waar men onderzoek doet en masters geeft rond clean tech (ism MIT), maar men kan er ook wonen, winkelen, enz. Een echte stad dus.

Jammer genoeg viel de dag zelf wat tegen. We konden nergens binnen, maar het was vooral een open markt met kinderanimatie, eetstandjes (weliswaar organisch) en fair-trade kraampjes. Wel gezellig, maar we hadden toch gehoopt meer te horen/zien van de energievriendelijke manier van werken. Gelukkig is Masdar City (niet ver van Abu Dhabi) niet ver voor ons en zullen er genoeg mogelijkheden nog zijn om er naar toe te gaan. Want we zijn wel benieuwd. De 1ste (weliswaar) beperkte indrukken waren wel boeiend...

In bijlage een paar sfeerbeelden, incl een paar foto's van op de terugweg.

1 opmerking:

  1. Wij waren op 29 april op de middag met de auto in Engeland op de in normale omstandigheden verzadigde M20 / M25, op weg naar het huwelijksfeest van Annelies Vandevelde (dochter van Piet en Marijke: héél rustig.

    BeantwoordenVerwijderen