De ervaringen van Peter, Emma en Bieke in Dubai



maandag 16 mei 2011

Sprookje uit 1001 nacht....

Sinds gisteren zijn we terug van een 3-daagse short trip. De eerste vakantie voor Peter sinds vorige zomer, dus het mocht wel iets speciaals zijn. Ik had eerst voorgesteld om naar Jordanie te gaan, maar Peter was nogal moe en wou het rustig aan doen.

Tja, Dubai is voor ons het grote avontuur, maar 't is zeker niet paradijs op aarde: Peter moet hier toch heel hard werken, vind ik, in niet altijd dezelfde omstandigheden als in Belgie: veel meer op zichzelf aangewezen, medewerkers die veel minder 'empowered' zijn of mogen zijn, veel (lees: quasi geen) procedures waar men zich kan op baseren maar continu brandjes blussen, enz.

Dus ik op zoek naar een ideale locatie om te ontspannen. En ' k heb het gevonden. Ongelooflijk.... We zijn 3 dagen naar Qasr al Sarab Desert Hotel in de Liwa woestijn in Abu Dhabi geweest (website van het hotel: klik hier). Dit was het mooiste, meest luxueuze hotel dat we ooit gezien hebben in een omgeving om stil van te worden. Nooit gedacht dat de woestijn zo mooi en indrukwekkend kan zijn. Woorden schieten te kort. Hierbij ook een paar foto's, maar het is quasi onmogelijk om de totaliteit van deze woestijnbelevenis op een 'plaatje' te trekken. En die stilte... Niets hoor je in de woestijn. Zo rustgevend...

Het hotel was dus ook top! Een service tot in de details: continu flesjes water (want het was 46 graden!), uw parasol aan het zwembad die continu herschikt wordt in functie van de zon, een fitness met 2 personal trainers ter beschikking en de supermodernste apparatuur, 3 restaurants met eten dat kan evenaren met een toprestaurant, kamers met een terras zo groot als de kamer zelf en met een uniek zicht op de duinen, een kamelen en 4x4 tocht met prachtige kamelen, auto en gidsen... Kortom, een echt sprookje uit 1001 nacht.

Het was kort (2 nachten), maar een unieke belevenis. Hopelijk kan Peter er nu weer tegen tot deze zomer en heeft Emma wat energie voor de examens die op 13 juni beginnen. Want zoals ik aan een ex-collega op facebook al mailde: 't is hier niet alle dagen vakantie, integendeel. Maar op de (beperkte) vrije momenten die we hebben, zien en beleven we hier dingen die we nooit in Belgie zouden meemaken. En daar doen we het voor!


Aankomst in het hotel

Verwelkoming met ijsthee en verse dadels. Overheerlijk!

Zicht vanuit ons kamer naar een ander gedeelte van het hotel

Ons terras: even groot als de kamer!


Het zwembad met zicht op de woestijn


4x4 tocht door de woestijn en toch eens naar boven gelopen...


Prachtige woestijn en zeer gevarieerd qua landschap

Af en toe eens vastzitten hoort er bij....

Zicht van de woestijn vanuit het hotel

Het hotel


Ook Emma voelde zich wel op haar gemak in zo'n poepsjiek hotel


het zwembad (watertemperatuur 29 graden, buitentemperatuur 46 graden)


Kamelentocht




Prachtige zonsondergang


Laatste avond


1 opmerking:

  1. zie ik M. Hermans achter Emma, in de zetel ?

    Enne ... waarom zoveel zetels op het grote terras ... ontvangen van een harem ;-);-);-)

    Trees

    BeantwoordenVerwijderen