De ervaringen van Peter, Emma en Bieke in Dubai



woensdag 5 januari 2011

Al twee weken in Dubai. Benieuwd?

Dag iedereen,

Ik verschiet er zelf van: we zijn hier nu al 2 weken in Dubai (alle, Emma en ik - Peter al bijna 3 maanden!). Enerzijds lijkt dit nog niet lang en is er ook nog niet zoveel te vertellen, anderzijds lijkt dit toch al lang en lijkt Belgie al veraf (zeker de koude!).

Het vertrek naar Dubai was zeer chaotisch zoals de meesten wel al weten: op 22 december was het (nu nog?) verschrikkelijk slecht weer in Belgie EN in Engeland. En hadden we natuurlijk niet net een vlucht via Heathrow, zeker? Maar ik wou perse op 23/12 in Dubai zijn voor Peter's verjaardag. Hij was al twee maanden alleen in Dubai en we wouden toch graag zijn verjaardag (en kerst) samen vieren. Op 21 december zag ik op de website dat de vlucht Brussel-London geannuleerd was. Wat een pech! Gelukkig mochten we een alternatief zoeken en ik vond nog een ticket naar Dubai op 22/12 met Turkish Airlines... in business class, aan quasi de prijs van economy! De vlucht Brussel-Istanbul was leuk: champagne, lekker eten, enz, maar de vlucht Istanbul-Dubai was onvergetelijk: echte bedden om in te slapen! Emma en ik willen vanaf nu enkel nog in business vliegen, maar ik vrees dat dit niet zal pakken :-).

En dan Peter zien en dadelijk naar ons huis in Umm Suqiem 3, vlakbij de zee en de Burj al Arab, het bekende 7-sterren-hotel. Dankzij het harde werk van Peter en de verhuismannen was het huis al grotendeels gevuld met onze meubels die na 4 weken op zee in heel goede staat al waren aangekomen. En Peter had iedereen in Dubai gestalkt zodat we toch direct internet hadden, wat zeer belangrijk was, vooral voor Emma, om met het thuisland te kunnen facebooken, mailen en chatten.

Met het kerstweekend (3 dagen) hebben we dan genoten om weer bijeen te zijn, lekker gebarbecued, geapertiefd (zoals voor alles hier, vind je voor alles een oplossing: we mogen zogezegd nog geen alcohol kopen omdat we nog geen liquor permit hebben, maar er bestaan uiteraard zijdeurtjes. Alles was dus in huis: Stella, Rose, champagne, enz). Maar... is wel duurder dan bij ons en goede wijnen hebben ze hier niet. zal dus toch wat aanpassen worden.

Het kerstweekend (en de volgende dagen) was echter ook een periode van veel practische zaken en boodschappen doen. Maar de winkels zijn hier 6 (soms 7) dagen op 7 open tot 22 uur (of soms tot 24 uur), dus stress om op tijd in de winkel te geraken is er al niet.

Een van de 1ste zaken die we gekocht hebben is een wasmachine (met ingebouwde droogkast - supermodern). We hadden de wasmachine overgenomen van de vorige huurders maar op een dag was ze weg... Ze zijn hier komen schilderen en we vrezen... Maar we hebben er niet veel spel van gemaakt: het huis was leeg en de wasmachine stond in de kamer van de meid. We denken dat men dacht dat we ze niet gingen gebruiken. Insjallah.

Dan naar Ikea geweest. Identiek zoals bij ons, alleen NOG groter en VEEL MEER personeel. Dat zie je hier overal: meer personeel dan klanten. In de electronica-winkel waar we de wasmachine gekocht hadden liep zeker 100 man personeel rond en 10 klanten (dus, Trees, heb nog eens geteld: nog meer dan de 40 dat ik eerst dacht). Ongelooflijk wat een dienstenmaatschappij hier. In de supermarkt moet je ook je fruit niet wegen: wordt gedaan, je brood snijden: wordt gedaan, je koopwaar in zakjes steken: wordt gedaan, je karretje terug wegzetten: wordt gedaan. Op de parking staat het ook vol mannen die je auto wassen als je wil terwijl je om boodschappen gaat. Je wordt hier dus ongelooflijk verwend (en lui). Maar efficient is wat anders. Daarover later meer.

Belangrijkste nieuws voor thuisfront: in Ikea is de gastenkamer besteld. We hebben dus een gastenkamer nu met 2-persoonsbed en een gastenkamer met 2 eenpersoonsbedden. Kom dus maar af! En met meer dan 4 geen probleem: de kamer van de meid is ook nog beschikbaar, alsook slaapzakken, matrassen, enz. zaterdag komen ze leveren en installeren (allemaal inbegrepen in de prijs - dienstenmaatschappij, nietwaar).

Ook interessant om weten: twee heerlijke tuinzetels gekocht. Zalig om daar 's middags in te liggen. Het weer is hier nu trouwens zalig: overdag 25-28 graden, 's avonds 20 graden ongeveer. Echt heet is het dus niet, integendeel. ' s Avonds en 's morgens is een trui best te verdragen. Op Oudejaarsavond (ook een onvergetelijke ervaring) zaten we buiten te eten in een Thais restaurant met gasverwarmerkes!

Grappige anecdote rond de tuinzetels: de zetels waren incl kussens, te kiezen uit wit of bruin. Proper als we zijn, kozen we voor 't veiligste: bruin. Ook hier: wordt geleverd, geen probleem. Peter herhaalt tot verveling toe dat het zeker de bruine kussens moeten zijn. Ik genegeerd, wat na drie keer zullen ze het wel begrepen hebben zeker? Maar inderdaad, 's middags worden de zetels geleverd... met witte kussens! Na een half uurtje over en weer bellen, beloven ze ons de volgende dag de bruine kussens te brengen (wat dan ook gelukkig gebeurd is). Maar Peter kent het dus hier al beter dan ik: je moet toch oppassen...

Maandag was dan de grote dag voor Emma. Ik spreek nu uit haar naam, maar ik denk dat het wel meevalt, hoewel het toch wennen blijft. De leerlingen zijn zeer vriendelijk voor nieuwkomers (omdat in internationale scholen iedereen eens een nieuwkomer is?) en de sfeer behoorlijk relaxt. Het eerste uur is 'chill-uur': gewoon wat ervaringen uitwisselen. Tot nu toe heeft Emma nog niet veel leerstof gezien. Hopelijk verbetert dit (hoewel Emma dit natuurlijk niet zo erg vindt). Maar is wel goed ook, want alles is uiteraard in het Engels, wat op zich al een belangrijke verandering is. En het systeem is uiteraard ook anders, waardoor vb geschiedenis nu gaat over WOII (wat in Belgie pas in de 6des komt), is men met fysica al veel verder (want biologie is weggevallen), enz. Voor Frans is Emma dan weer een van de beste. Volgende week hebben de leerlingen daar examens. Emma moet ze meedoen, maar de punten tellen niet mee. Ben benieuwd.

Sinds gisteren heb ik eindelijk een huurauto. Een fantastisch (lelijke) Nissan Tiida, maar dit was nog redelijk van prijs gezien het toch maar voorlopig is. Ik voer dus nu met die Tiida Emma naar school tussen alle grote 4x4's zoals Porsche Cayennes, VW Touaregs, Toyota prado, enz. We zijn nu aan het kijken om een auto te kopen voor mij. Niet zo'n grote 4x4, maar toch iets groter en veiliger dan die Nissan. Het verkeer is hier toch wennen: op zich rijdt men wel rustig (geen getoeter of zo), maar ieder rijdt hier voor zich: de grote baan die dubai doorkruist bestaat uit 6 rijvakken en men installeert zich op een bepaalde rij (vb de meest linkse) en men bougeert niet, zelfs als men maar 60 km/uur rijdt. Maar dit betekent wel dat iemand die dan 120 (of 160) km per uur rijdt, rechts voorbijsteekt enz. Beetje chaotisch dus. Gisteren trouwens gaan tanken met Peter zijn auto: 150 liter voor 40 euro. Maar die auto verbruikt 15 liter, dus geraakt snel op. Milieubewustzijn is hier op alle vlakken nog ver te zoeken.

Tot slot van dit berichtje: we stellen het hier tot nu toe heel goed. Maar nu gaat veel aandacht naar practische zaken ed. Echt Dubai (en omstreken) bezoeken is nog niet gelukt. Maar we hebben tijd... En we kijken toch alvast ons ogen uit met het dagdagelijks leven hier, genieten van huis, strand en zee... en elkaar!

Hieronder nog een paar foto's van ons huis, het strand, mijn auto en Emma's prachtige uniform. Volgende week nog wat nieuwsjes en anecdotes.

Groetjes,

Bieke

Prachtig uniform met veel keuze: broek of....


rok.


Belangrijkste aankoop tot nu toe...

Belangrijkste ruimte in het huis

Nog geen schilderijen in de living maar toch al de vertrouwde meubels

2de belangrijkste aankoop (en rechts strandmateriaal permanent stand-by)

kamer van de meid (die we (nog) niet hebben)


25 december 2010

Wie is het indrukwekkendst: Emma of 7sterren-hotel?

Peter's benzine slikkende 4x4 en....

Bieke's nederige Nissan...

Bieke

9 opmerkingen:

  1. spannend allemaal !!!baci vanuit milaan !! valérie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en waar is die lelijke auto dan ???

    uniform : hemd + broek best OK, hemd + rok ... eh, wat passe.

    Terras : gezellig

    Kamer inwonende hulp : spaar die maar voor extra bezoek. Laat de hulp maar alle dagen op en neer gaan. Enfin, dat vond Delia in Ecuador ook beter (voor zichzelf en eigen gezin. Ze sliep wel eens over om te BB-sitten).

    Ik kijk al uit naar een reis in combinatie met Oman. Probeer gerust al maar eens uit.

    GRT,
    Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de nissan heeft inderdaad een hoog 'mémé & pépé op de E40 op zondagnamiddag'-gehalte. Die van Peter past beter in het kader!

    Wel heel leuk om de blog te volgen!

    Groetjes

    Fannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. superleuk om dit verslagje te krijgen! groetjes vanuit La Bresse (Barbara en co en Bernard en co)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. JE MAAKT HET WEL HEEL VERLEIDELIJK OM EENS AF TE KOMEN !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Viviane en Michel10 januari 2011 om 22:36

    Wij kijken uit naar jullie verdere verhaal.
    Ik heb geen lelijke auto gezien. Wel een kleine tegen over de auto van Peter. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nice blog! Keep it up. Thanks for sharing it with us.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I think this is an informative post and it is very helpful and knowledgeable. So I want to thank you for your efforts in writing this article. All content is well thought out. Thank.dubai dune buggy tours

    BeantwoordenVerwijderen