De ervaringen van Peter, Emma en Bieke in Dubai



vrijdag 1 oktober 2010

Eerste ervaringen met Dubai

Aankomst in Crowne Plaza in Dubai

Huren we dit huis?

Dubai: oud en nieuw...

Burj Al Arab: hoogste gebouw ter wereld

Zalig strand met uitzicht op enigste 7-sterren hotel ter wereld

Dubai Int'l Academy: 95 nationaliteiten!

Green Community School: splinternieuwe gebouwen in midden van de woestijn

Burj Al Arab bij valavond

Dubai's skyline

Ons droomhuis, maar beetje boven budget :-)
Terug van 5 dagen Dubai. Eigenlijk maar 3 dagen ter plaatse, want hoewel we effectief maar ca 7 uur vliegen, zijn we zowel in de heen- als terugreis toch 16 uur onderweg geweest. Jammer genoeg is er nl (nog) geen directe vlucht vanuit Brussel naar Dubai, dus zijn we via resp. Parijs en Schiphol moeten gaan. En als dan bij terugkeer het vertrekuur 2 uur later is dan voorzien en we daardoor de verbinding in Schiphol missen, wordt het natuurlijk een lange reis...

Maar dit was het enige negatieve van de trip. De rest is super meegevallen.
  • Eerst en vooral het weer: warm, maar ook niet té... Dinsdagavond konden we zelfs buiten eten bij ca 30 °, net aangenaam genoeg. Overdag was het wel nog warm, dermate zelfs dat we na een eerste poging om ons 700 meter te voet te verplaatsen van het hotel naar de bureau's van GDF Suez, dit gestaakt hebben...
  • Sfeer: super aangenaam. Dubai is een smeltkroes van culturen en tot onze verbazing loopt daar de dame met de hotpants gezellig naast de dame in de abaya. En zowel de Arabier als de Europeaan als Indiër drinkt daar gezellig een Stella van 't vat... Emma zag een bord in Dubai waarop stond dat er 195 nationaliteiten in Dubai wonen.
  • Scholen: heel professioneel en internationaal. Emma is ondertussen geslaagd voor de assessments (Engels en Wiskunde) die ze in twee scholen afgelegd heeft en bij één school is ze aanvaard, bij de andere staat ze op de wachtlijst. Kijk maar eens naar de ongelooflijke infrastructuur van Green Community School.
  • Huizen: de eerste dag grote, maar niet zo'n mooi onderhouden huizen bezocht, maar de tweede dag een aantal mooie huizen te zien, met - naar Dubaise normen - heel wat groen. Khalid, onze supervriendelijke real estate agent, zal ons op de hoogte houden als er een huis naar onze verwachtingen in Meadows, waar we graag willen wonen, vrijkomt, aan een hopelijk toch schappelijke prijs, want de huurprijzen zijn hier onwezenlijk hoog...
Dit weekend voeg ik nog wat foto's toe en wat verdere indrukken. Nu weer aan het werk!

6 opmerkingen:

  1. green community school ... weinig groen gezien ... maar ziet er sympatiek uit. Jovialer dan de vorig (gemelde) school, in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. FAQ :
    1. Wie zijn de sjeiks in de Crown Plaza ?
    2. 1e huis : kan er mss een likje verf op ? En wie zijn je buren ?
    3. Welke school lijkt het knust (= hoogste gehalte welbevinden en betrokkenheid v/d studenten) ? Green C.S. of Dubai I.S.?
    4. Droomhuis lijkt architecturaal een beetje op Green C.S. ;-)
    Succes verder !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bovenste verdiep van de Burj schijnt nog beschikbaar en zal wel in budget vallen vermoed ik - anyway heel veel succes en ik hoop eens een glas te komen drinken !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alleen weet Peter nog niet dat hij nieuwe danspasjes moet aanleren: We no speak americano

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een zeer aan te raden tussenpersoon is Eva Janssens. Dochter van een collega van ons die sinds jaren in Abu Dabi woont en werkt.
    Eva is afkomstig van Heverlee. Ze werkt er voor een energiebedrijf. Haar echtgenoot werkt er voor de Emir. Haar emailadres eva.janssens@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen